Varför Sorbact®?

Precis som ett vanligt plåster eller förband. Fast helt unikt.

Sorbact® erbjuder de funktioner du förväntar dig av ett vanligt plåster eller förband, men dess bakteriebindande egenskaper gör det samtidigt helt unikt. Sorbact®-ytan utnyttjar en helt naturlig process som binder till sig bakterier, vilket gör Sorbact® extra lämpligt i situationer där ett sår utsätts för ökad risk för infektion.

Så här fungerar det

När du applicerat Sorbact® på såret och dess unika yta fått direktkontakt med såret startar processen där bakterier och svamp binder till dess yta.

Bakterier binds till ytan
Den unika Sorbact®-ytan binder bakterier från såret, underlättar sårläkningen och förebygger infektion.

Bakterier följer med vid byte
Vid förbandsbyte avlägsnas de mikroorganismer, det vill säga bakterier och svamp, som har bundits till den unika Sorbact®-ytan. Helt naturligt, utan att avge några aktiva ämnen till såret.

När ska jag använda Sorbact®?

I Sorbact®-sortimentet finns sårvårdsprodukter som hjälper dig att behandla alltifrån små till lite större sår. Sorbact® plåster och förband finns i många olika storlekar och utföranden och passar utmärkt att ha i hemmaapoteket, med på resan eller i träningsväskan.

Vem kan använda Sorbact®?

Sorbact® passar för alla åldrar. Dess infektionsförebyggande egenskaper bygger på en helt naturlig process som inte avger några aktiva ämnen till såret. Det gör att det även lämpar sig väl för barn, gravida och ammande kvinnor.